Wie zijn de Brassers

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat wij als Brassers onze eerste wagen hebben kunnen laten zien aan het Rommelgatse carnavalsvolk. Hoe het is begonnen als een hechte vriendengroep 25 jaar geleden zijn we op dit moment een volwaardige vereniging  die bestaat uit Brassers in alle leeftijdscategorieën.

Naast onze leden heeft de vereniging veel personen, bedrijven en sponsoren die de club een warm hart toedragen. Zonder deze mensen is het onbetaalbaar en niet mogelijk een mooie praalwagen te maken.

Wij rijden zowel in Lampegat, in Rommelgat en de Kempenoptocht en elke optocht heeft zijn eigen commissie met de daarbij behorende reglementen. De commissies hebben het niet gemakkelijk want zij worden belast met regels van de betreffende gemeentes  en met de wensen van de deelnemers. Petje af voor de personen die er toch voor gaan, zonder hen is er namelijk geen optocht.

Bij de Brassers werken wij ook met commissies welk ieder worden ondersteund door iemand uit het bestuur. Om een idee te geven welke commissies de boel draaiend houden: Idee, Act, Kleding, Kleuren, Schmink, Sponsoring. Naast de commissies besteden wij ook veel aandacht aan veiligheid tijdens de optochten en brandveiligheid tijdens het bouwen.

In de loop der jaren is er flink wat verandert als gekeken wordt naar de manier van bouwen. Hoe we vroeger bouwden met kippengaas hebben we een aantal jaren gekozen voornamelijk met hout te werken. De afgelopen 6 jaar zijn we weer back to basic en bouwen we weer met een bepalende staalconstructie welke we bekleden met papier.

Wij streven er naar ieder jaar een samenhangend geheel uit te stralen. Dit houdt in dat de kleding wordt afgestemd op de act, en de kleuren van de kleding terug komen in de wagen. Om dit allemaal in orde te krijgen zijn wij vanaf de herfst te vinden in de schuur. Ons streven is de week voor carnaval alles in de verf te hebben, maar de afgelopen jaren blijkt dit steeds moeilijker. De laatste week voor carnaval is voor ons dan ook jaarlijks een strijd tegen de klok. 

Dit jaar valt carnaval weer vroeg wat betekend dat iedereen een tandje bij moet zetten. De concurrentie neemt toe dus wij streven er naar ieder jaar weer meer te willen. Via deze weg willen wij alle deelnemers van de optochten héél véél succes wensen deze carnaval!

Maar dit alles neemt niet weg dat wij als Brassers er voor gaan. Tijdens onze laatste strijd richting de carnaval spelen de zenuwen weer op. Zal het weer meespelen, gaat er niets kapot, hoe reageert het publiek op de show. Maar vooral, wordt het weer een onvergetelijke carnaval met onze eigen club. Want dat is waar onze carnaval om draait!

 

De voorzitter